Zoekactie naar tbs’er: ontsnapt tijdens begeleid verlof

Zoekactie naar tbs’er: ontsnapt tijdens begeleid verlof

Geplaatst op 13 augustus 2024, om 19:11 uur

UTRECHT – Dinsdagmiddag is een 31-jarige tbs’er in Utrecht ontsnapt tijdens een begeleid verlof. Rond het middaguur wist hij op het Jaarbeursplein te ontkomen aan zijn begeleiders, vermoedelijk tijdens een onbewaakt moment, aldus het Openbaar Ministerie.

Direct na zijn ontsnapping verstuurde de politie een Burgernetmelding met het signalement van de man: een 35-jarige man met een donkere huidskleur, lang haar mogelijk in een lage knot, gekleed in een zwart shirt, korte spijkerbroek, grijze sportschoenen en een zonnebril. De politie adviseert de man niet zelf te benaderen en bij het zien van hem direct 112 te bellen.

Specialisten van het FastNL-team zijn actief op zoek naar de man in de omgeving van Utrecht Centraal Station, waar hij voor het laatst is gezien. Er is intensief gezocht, maar tot nu toe zonder resultaat. Op het station zijn extra agenten ingezet, vooral aan de zijde van het Jaarbeursplein, waar ze posten bij de in- en uitgangen van liften.

De tbs’er zat vast in de Van der Hoevenkliniek aan de Willem Dreeslaan, waar mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder worden behandeld voor psychische stoornissen in combinatie met (de dreiging van) een delict. Er is geen foto van de ontsnapte man gedeeld, omdat er volgens een woordvoerder geen sprake is van een ‘direct gevaar’ voor de omgeving. Het Openbaar Ministerie heeft geen details gegeven over de reden van zijn begeleid verlof op het Jaarbeursplein.