Vogelnest leidt tot vergiftiging, Nederlandse Angelo (21) overlijdt op vakantie met vrienden

Vogelnest leidt tot vergiftiging, Nederlandse Angelo (21) overlijdt op vakantie met vrienden

Geplaatst op 13 augustus 2024, om 11:15 uur

BUITENLAND – Een tragisch ongeval op Mallorca heeft geleid tot de dood van de 21-jarige Nederlandse toerist Angelo, die stierf aan koolmonoxidevergiftiging. Het incident vond plaats op 30 juli in een vakantievilla aan de Playa de Palma, waar Angelo samen met tien vrienden verbleef. Zo meldt De Gelderlander op haar website.

Koolmonoxide, een geurloos en kleurloos gas, had zich opgehoopt in de woning als gevolg van een vogelnest dat het rookgaskanaal van de gasboiler blokkeerde. Hierdoor konden de verbrandingsgassen niet ontsnappen en kwamen ze terug in de woning, met fatale gevolgen.

Angelo was de avond ervoor met zijn vrienden gaan stappen en nam bij thuiskomst een douche. De volgende ochtend werd hij levenloos aangetroffen in de badkamer door een vriend. Ondanks snelle hulpverlening kon Angelo niet meer gered worden.

De familie van Angelo is diep geschokt en heeft inmiddels juridische stappen ondernomen om te achterhalen hoe dit noodlottige ongeval heeft kunnen gebeuren. Er wordt vermoed dat nalatig onderhoud door de huiseigenaar een rol heeft gespeeld. Een vriend die in dezelfde kamer sliep, klaagde ook over hoofdpijn, wat wijst op blootstelling aan de gevaarlijke gassen.

Naast het verdriet om het verlies, worstelde de familie met de kosten van de repatriëring, waarvoor Angelo niet verzekerd was. Een crowdfundingactie heeft echter meer dan 20.000 euro opgeleverd om deze kosten te dekken. Angelo, die studeerde aan de Avans Hogeschool in Breda en een groot fan was van FC Barcelona, zal zaterdag in zijn geboorteplaats worden begraven.

Koolmonoxide wordt vaak de ‘stille moordenaar’ genoemd vanwege het gebrek aan waarschuwingssignalen. Het familielid van Angelo hoopt dat dit tragische incident leidt tot strengere controles op de veiligheid in vakantiewoningen om toekomstige slachtoffers te voorkomen.