Minderjarige opgepakt voor dodelijke mishandeling van 53-jarige man

Minderjarige opgepakt voor dodelijke mishandeling van 53-jarige man

Geplaatst op 13 augustus 2024, om 18:50 uur

ZWOLLE – De politie in Zwolle heeft een minderjarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van een 53-jarige man in een fietstunnel bij het station van Zwolle. De man overleed begin juli. RTV Oost meldt dat de jongen maandag is opgepakt, de leeftijd van de verdachte is niet bekendgemaakt.

Op 23 juli 2024, rond 22.30 uur, ontving de politie een melding over een mishandeling bij de fietstunnel aan het Lünenpad. Ter plaatse troffen agenten een zwaargewonde man aan, die met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De man, een 53-jarige inwoner van Zwolle, overleed op 4 juli aan zijn verwondingen. De politie startte direct een grootschalig onderzoek naar de gebeurtenissen in de tunnel en de betrokkenen. De politie deed een oproep aan getuigen om zich te melden, met een specifieke focus op jongeren die op dat moment op het punt stonden om met de bus naar een optreden van een rapper in een discotheek in Lemele, nabij Ommen, te vertrekken.

De oproep aan getuigen om zich te melden heeft goed gewerkt. Mede dankzij informatie uit de tips kwam de politie de verdachte op het spoor.

Foto’s: Persbureau Heitink