Geteisterde Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen (45) overleden

Geteisterde Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen (45) overleden

Geplaatst op 12 augustus 2024, om 20:37 uur

VLAARDINGEN – De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen (45), die meer dan een jaar lang het doelwit was van verschillende explosies, is maandag overleden. Dat maakt zijn advocaat, Richard Korver bekend, die aangaf dat Van Uffelen vermoedelijk om medische redenen is overleden. De familie van Van Uffelen is diep geschokt door zijn onverwachte overlijden en vraagt om privacy tijdens deze moeilijke tijd, aldus een verklaring van Korver.

Van Uffelen, echtgenoot en vader van twee zonen, was de afgelopen tijd het slachtoffer van minstens 25 incidenten met explosieven. Deze aanslagen vonden plaats bij zijn bedrijfswagens, woning, bedrijfspand en zelfs bij de huizen van familieleden. Sommige aanslagen werden op tijd verijdeld, maar bij een van de explosies raakte een familielid ernstig gewond en belandde op de intensive care.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 50.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die achter de aanslagen zit. Hoewel de politie verschillende jonge bommenleggers heeft opgepakt en enkele van hen zijn veroordeeld, blijft de identiteit van de opdrachtgever onduidelijk. Van Uffelen, die zichzelf omschreef als een familieman, gaf eerder aan geen idee te hebben waarom hij het doelwit was. Hij ontkende betrokken te zijn bij criminele activiteiten en vermoedde dat zijn problemen wellicht verband hielden met een incident uit het verleden.