Vrouw (74) overleden na te zijn overreden door eigen auto

Vrouw (74) overleden na te zijn overreden door eigen auto

Geplaatst op 11 augustus 2024, om 18:46 uur

DEURNE – Een 74-jarige vrouw uit Deurne is zondagmiddag tragisch om het leven gekomen nadat ze onder haar eigen auto terechtkwam. De politie spreekt van een noodlottig ongeval. Bij thuiskomst parkeerde de vrouw haar auto op de oprit van haar woning aan de Deltasingel, maar kort daarna rolde de auto achteruit, waardoor ze eronder terechtkwam. Verschillende omstanders waren getuige van het ongeluk.

Hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en brandweer, waren snel ter plaatse, maar konden de vrouw helaas niet meer redden. Een buurvrouw van het slachtoffer vertelt dat de vrouw alleen woonde. Hoewel de buurvrouw het ongeluk zelf niet heeft gezien, zag ze later de politie de auto naar voren duwen om de vrouw te bevrijden. “De motor draaide nog,” vertelt ze aan Omroep Brabant.

Een andere getuige, een man die samen met zijn vriendin langsreed, zag iets onder de auto liggen. “In eerste instantie dachten we dat het een pop was of iemand die olie uit de auto liet lopen,” vertelt hij. Maar al snel beseften ze dat er iets ernstigs aan de hand was. Ze zetten de motor uit en de handrem erop, zonder de auto te verplaatsen, en belden meteen de politie. Toen de hulpdiensten arriveerden, werd de auto vooruit geduwd. De ambulancepersoneel controleerde of reanimatie nog mogelijk was, maar konden niets meer voor de vrouw doen. Het tragische incident heeft een diepe indruk achtergelaten op de getuigen.

Naast de politie waren ook de brandweer en drie ambulances aanwezig. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar vloog uiteindelijk door toen duidelijk werd dat de vrouw al was overleden.

Foto: Harrie Grijseels