Meisje(3) overleden na mogelijke verdrinking in zwembadje op balkon

Meisje(3) overleden na mogelijke verdrinking in zwembadje op balkon

Geplaatst op 10 augustus 2024, om 11:01 uur

ROTTERDAM – Op donderdagmiddag heeft zich een tragisch incident voorgedaan in een woning aan de Bloemfonteinstraat in Rotterdam-Zuid, waarbij een jong meisje ernstig gewond raakte. Rond 13:50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd na een noodsituatie in het huis. Naast ambulances en politie werd er ook een traumahelikopter opgeroepen, die landde op het nabijgelegen Afrikaanderplein.

Bij aankomst troffen de hulpdiensten een jong meisje aan in een levensbedreigende toestand. Er werd onmiddellijk begonnen met reanimatie ter plaatse. Vervolgens werd het meisje, onder voortdurende reanimatie, met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de woning direct afgezet als plaats delict om uitgebreid onderzoek te kunnen doen naar de omstandigheden van het incident. Er wordt momenteel onderzocht wat er precies is gebeurd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio liet weten dat het meisje mogelijk verdronken was in een klein zwembadje, maar deze oorzaak moet nog bevestigd worden door de politie.

Forensische opsporing en recherche zijn betrokken bij het onderzoek om duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen die tot deze noodsituatie hebben geleid. De politie meldde vrijdagochtend via X (voorheen Twitter) dat het driejarige meisje is overleden.