Grote politieactie in azc, arrestatie op ‘buitenlands verzoek’ verricht

Grote politieactie in azc, arrestatie op ‘buitenlands verzoek’ verricht

Geplaatst op 10 augustus 2024, om 22:09 uur

DEN HELDER – In een grootschalige operatie heeft de politie, in samenwerking met de marechaussee, donderdag een persoon aangehouden in een asielzoekerscentrum in Den Helder op verzoek van een ‘buitenlands hulpverzoek’. Een politiewoordvoerder bevestigde aan De Telegraaf dat de arrestatie plaatsvond na een internationaal rechtshulpverzoek. Tijdens de operatie werd ook een helikopter ingezet, terwijl agenten kogelvrije vesten droegen en een gespecialiseerd, zwaarbewapend arrestatieteam in actie kwam. De politie heeft geen details vrijgegeven over de nationaliteit van de gearresteerde persoon.

Volgens de politie is het aan de buitenlandse instantie die het arrestatieverzoek heeft ingediend, om verdere informatie te verstrekken over de identiteit van de verdachte en de precieze verdenkingen tegen hem. De operatie vond donderdag plaats in en rondom het azc de Doggershoek in Den Helder. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee bevestigde aan De Telegraaf dat zij op verzoek van de politie “bijstand hebben verleend”. “Het was verder een politieoperatie,” voegde hij eraan toe.

Een politiewoordvoerder verklaarde dat er om tactische redenen geen verdere details over de operatie kunnen worden gedeeld. “We kunnen ook nog niet bekendmaken uit welk land het arrestatieverzoek afkomstig is. We overleggen nog met de buitenlandse autoriteiten over de communicatie en verwachten dat er pas na het weekend meer informatie naar buiten kan worden gebracht.”

Foto’s: AS Media