Nieuwe ontploffingen; mogelijk verband met eerdere brandstichting

Nieuwe ontploffingen; mogelijk verband met eerdere brandstichting

Geplaatst op 3 augustus 2024, om 09:05 uur

OSS – Vrijdagavond laat hebben opnieuw ontploffingen plaatsgevonden bij een woning in Oss. Rond 23.45 uur klonken er twee grote knallen in de achtertuin van een hoekwoning aan de Van Limburg Stirumstraat. Een bewoonster van een nabijgelegen appartement werd wakker van het lawaai.

De politie meldde op X dat na de ontploffingen brand ontstond die oversloeg op een struik. Er waren geen gewonden en de brand was snel geblust, met alleen schade aan de struik. Echter, er is ook zichtbare schade aan een rolluik bij de achterdeur van de woning. De politie onderzoekt brandstichting.

De ontploffingen houden mogelijk verband met een eerdere brandstichting. Nog geen maand geleden werd vermoedelijk geprobeerd de auto van de bewoners van hetzelfde huis in brand te steken. Op 4 juli ontstond een kleine brand in de auto, die door de eigenaar snel werd geblust. De bewoonster meldde later op sociale media dat het om brandstichting ging en loofde een beloning van 1000 euro uit voor tips die naar de daders zouden leiden.

Foto’s: Gabor Heeres