Dode en meerdere gewonden bij woningbrand

Dode en meerdere gewonden bij woningbrand

Geplaatst op 3 augustus 2024, om 09:25 uur

ARNEMUIDEN – Bij een uitslaande brand in een woning van zorginstelling ’s Heeren Loo in Arnemuiden (Zeeland) is afgelopen nacht een persoon om het leven gekomen. Drie andere bewoners raakten gewond.

De brand brak rond 03.30 uur uit in de garage van een twee-onder-een-kapwoning aan het Bultengat. Getuigen meldden dat er onmiddellijk veel rook zichtbaar was. In totaal waren negen personen aanwezig in de woningen. Een van hen overleed door de brand, terwijl drie anderen gewond raakten. Vijf andere bewoners werden door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis en zijn in de buurt opgevangen.

De woningen liepen zware rookschade op. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te helpen met de afhandeling van de schade.

Buurtbewoners werden rond half vier wakker van het lawaai. Jo Kodde, die om de hoek woont, verklaarde: “Het grijpt wel in in de buurt. We zien die mensen iedere dag. Het is zo triest.” Buurman Ronald Teunissen voegde toe: “Ik kende de mensen niet, maar het blijft heftig, of je ze kent of niet.”

De brandweer schakelde kort na het ontstaan van de brand over naar GRIP 1, zodat alle hulpdiensten effectief konden communiceren en samenwerken. Naast de brandweer werden ook meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de locatie gestuurd.

Foto: Ter Illustratie