Vrouw (78) uit water gehaald en overleden op strand Zoutelande

Vrouw (78) uit water gehaald en overleden op strand Zoutelande

Geplaatst op 31 juli 2024, om 17:14 uur

ZOUTELANDE – Woensdagmiddag is een 78-jarige vrouw uit Utrecht overleden nadat zij in moeilijkheden was geraakt tijdens het zwemmen bij Zoutelande. Omstanders hebben haar uit het water gehaald en geprobeerd te reanimeren, maar verdere hulp mocht niet meer baten.

De hulpdiensten werden om 15.20 uur ingeschakeld nadat er een melding binnenkwam van een zwemmer in nood bij strandpaviljoen De Branding. Terwijl omstanders met de reanimatie begonnen, werden ambulancemedewerkers, strandwachten, KNRM, politie en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst hebben de hulpdiensten de reanimatie overgenomen en schermen geplaatst rond het slachtoffer. Het strand werd tijdelijk ontruimd om de hulpverlening te vergemakkelijken. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten kon niets meer worden gedaan voor de vrouw.

De politie onderzoekt de omstandigheden rond het tragische voorval, maar sluit een misdrijf uit. In Eindhoven werd vandaag ook het lichaam gevonden in het water van de vermiste zwemmer.