VIDEO: Eigenares bedrijfspand vindt opeens drugslab op bovenste etage, sluit verdachte op

VIDEO: Eigenares bedrijfspand vindt opeens drugslab op bovenste etage, sluit verdachte op

Geplaatst op 27 juli 2024, om 11:24 uur

BEST – In Best heeft de eigenares van een groot bedrijfspand donderdag samen met twee anderen een inspectieronde door het gebouw gemaakt, toen ze op de bovenste verdieping een volledig drugslab aantrof. Daarbij zag ze ook een man druk bezig in het lab. De vrouw handelde snel door het pand op slot te doen en de politie in te schakelen.

Terwijl ze op de komst van de politie wachtte, zag ze hoe de man probeerde te ontsnappen via de ramen van het pand. Ze hield de verdachte in het oog en gaf zijn locatie door aan de politie, die hem kort daarna kon aanhouden.

De verdachte, een 46-jarige man uit Amsterdam, had het pand blijkbaar als ideale locatie voor een drugslab gezien. De eigenares was pas een dag eerder eigenaar van het gebouw geworden en was met een makelaar en fotograaf op inspectieronde toen ze de situatie ontdekte.

Volgens Omroep Brabant bleef de vrouw kalm en nam zij voorzorgsmaatregelen door de man te filmen voor identificatie en bewijs, ondanks haar zorgen over mogelijke wapens.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie heeft het drugslab onderzocht. Het bleek een professioneel opgezet lab te zijn voor de productie van synthetische drugs, waarvan een deel nog in aanbouw was en een ander deel al operationeel was. De politie heeft een hijskraan ingezet om de apparatuur uit het lab te halen en is bezig met de ontmanteling.

De politie heeft recentelijk haar bezorgdheid geuit over het toenemende aantal gevaarlijke incidenten met drugslabs in Nederland, waarbij dit jaar al tien doden zijn gevallen. Drugslabs worden niet alleen op afgelegen locaties aangetroffen, maar ook in woonwijken, wat het risico voor omwonenden vergroot.