Racen gaat mis; Papa’s Tesla krijgt zwemles

Racen gaat mis; Papa’s Tesla krijgt zwemles

Geplaatst op 27 juli 2024, om 18:52 uur

ASSENDELFT – Op vrijdagavond 26 juli is een auto in het water beland op de Zaandammerweg in Assendelft. Rond 21.40 uur rukten hulpdiensten massaal uit, waaronder politie, twee ambulances, een traumahelikopter, de brandweer, en duikers van de brandweer. Getuigen meldden dat drie auto’s op hoge snelheid aan het racen waren, waarbij de bestuurder van een Tesla Model Y de controle verloor. De auto schoot eerst naar de rechterberm, draaide rond en kwam via de linkerberm in het water terecht.

In de Tesla zouden drie personen hebben gezeten, maar bij aankomst van de hulpdiensten was er nog maar één persoon aanwezig. De andere twee waren weggelopen richting de rotonde op de Provincialeweg N246. De aanwezige man werd in een ambulance gecontroleerd, maar wonder boven wonder raakte niemand gewond bij het ongeval.

Later werden de andere twee personen ook door de politie in de omgeving gevonden. Camerabeelden zijn opgevraagd om meer duidelijkheid te krijgen over het incident. De Tesla werd met behulp van een duiker door bergingsbedrijf Hoogwout uit het water gehaald. Hoewel de auto niet veel zichtbare schade had, werd deze door de waterschade als total loss beschouwd. Rond 00.15 uur was de weg weer vrij voor verkeer.

Een update van Politie Basisteam Zaanstreek meldde dat de drie mannen onder invloed van alcohol waren. Het was echter onduidelijk wie de bestuurder was. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen of een bestuurder kan worden aangewezen, die mogelijk een andere straf tegemoet kan zien dan rijden onder invloed. De zoon van de eigenaar van de Tesla zal thuis waarschijnlijk een zware straf krijgen.

Foto: Politie Basisteam Zaanstreek