Franse burgemeester vindt Nederlander dood in busje

Franse burgemeester vindt Nederlander dood in busje

Geplaatst op 24 juli 2024, om 09:35 uur

BUITENLAND – In de Franse plaats Hommarting, nabij Saarburg, heeft de lokale burgemeester een schokkende vondst gedaan. In een niet afgesloten busje ontdekte hij het stoffelijk overschot van een Nederlandse man van zestig jaar. Dit meldt het Franse medium Lorraine Actu.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De autoriteiten vermoeden aanvankelijk dat de Nederlander een natuurlijke dood is gestorven, maar het onderzoek is na vier dagen nog steeds niet afgerond.

Het lichaam werd vrijdagavond aangetroffen in het dorpje in het noordoosten van Frankrijk, dicht bij de Duitse grens. Het busje, dat al enkele dagen geparkeerd stond bij Magasin Vert aan de rand van het dorp, was opgevallen bij een buurtbewoner. De burgemeester, Jean-Louis Nisse, besloot het voertuig te controleren en ontdekte het lichaam onder een deken.

De burgemeester sloot de deur onmiddellijk na de huiveringwekkende ontdekking en schakelde de politie in. Naast het lichaam lag de portemonnee van de man, met daarin alleen zijn geboortedatum (1964) en zijn Nederlandse nationaliteit. De autoriteiten onderzoeken waarom het voertuig ontgrendeld was en of de lekke band ermee te maken had.

De burgemeester, die optreedt als gerechtelijk politieagent in deze zaak, meldt dat er geen sporen van agressie op het lichaam te zien waren. De datum van overlijden is nog onbekend en het onderzoek is nog steeds gaande.