Slachtoffer van fatale mishandeling is 23-jarige asielzoeker

Slachtoffer van fatale mishandeling is 23-jarige asielzoeker

Geplaatst op 23 juli 2024, om 16:15 uur

DEN HAAG – De politie is op zoek naar acht verdachten voor mogelijke betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging met de dood als gevolg. In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli heeft er een zware mishandeling plaatsgevonden op het Plein. Hierbij raakte een 23-jarige man uit Somalië dusdanig ernstig gewond dat hij op zondag 21 juli is overleden aan zijn verwondingen. De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart en is dringend op zoek naar getuigen.

Zaterdagnacht omstreeks 00:50 uur werd het alarmnummer gebeld vanwege een mishandeling op het Plein, waarbij een man ernstig gewond was geraakt. Hulpverleners vonden de 23-jarige man in zorgwekkende toestand liggend op de grond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij de volgende ochtend vroeg aan zijn verwondingen is overleden.

Aan de mishandeling vooraf heeft vermoedelijk een ruzie plaatsgevonden, deze begon bij de Lange Poten. De uiteindelijke mishandeling vond verderop bij het Plein, tegenover een horecagelegenheid, plaats. Bij de mishandeling waren meerdere personen betrokken.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en beelden van de openlijke geweldpleging met de dood als gevolg, op het Plein die zaterdagnacht. Heeft u informatie die het onderzoek kunnen helpen? Neem dan contact op via de opsporingstiplijn 0900-8070 of Meld misdaad Anoniem via 0800-7000.