VIDEO: Auto’s onderwater na regenval in Twente

VIDEO: Auto’s onderwater na regenval in Twente

Geplaatst op 21 juli 2024, om 19:58 uur

TWENTE – Op meerdere plekken in Twente hebben hevige regenbuien zondag voor wateroverlast gezorgd. In zowel Enschede als Losser staan straten en tunnels onder water.

De brandweer en politie houden verkeer tegen op diverse locaties, zoals de Oldenzaalsestraat. Op het Raadhuisplein komt het water tot een halve meter hoog en stroomt zelfs de protestantse kerk binnen. De brandweer en de gemeente Losser werken samen om wegen af te sluiten die onveilig zijn voor gebruik.

Ook de brandweerkorpsen in Glanerbrug, Boekelo en Ootmarsum hebben het druk met de wateroverlast. Volgens woordvoerder Tonnis Goosen van de Brandweer Twente komen de meldingen in hoog tempo binnen, waardoor de meldkamer overbelast dreigt te raken. Het KNMI had zondagmiddag al Code Geel afgegeven vanwege de zware buien.

Snelweg A1
De problemen op de door de vele regenval ondergelopen A1 bij Oldenzaal zijn voorlopig nog niet voorbij. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De weg werd vanavond afgesloten vanwege extreme wateroverlast. Bekeken wordt hoe het water kan worden weggepompt en hoe mensen die nog met hun auto staan ingesloten, kunnen worden bevrijd.
Vanuit Hengelo is de A1 tussen Oldenzaal-Zuid en De Lutte afgesloten. Ook de andere kant op is de weg dicht.