VIDEO: Schapen op de snelweg, weggebruikers vangen ze

VIDEO: Schapen op de snelweg, weggebruikers vangen ze

Geplaatst op 18 juli 2024, om 04:55 uur

VALBURG – Dinsdagavond en begin van de nacht was een deel van de snelweg A50 bij Knooppunt Valburg urenlang afgesloten vanwege een opmerkelijk incident: er liepen schapen op de weg.

Rond 22.30 uur werd de politie gealarmeerd. Meerdere agenten kwamen met spoed ter plaatse. Dankzij snelle actie van voorbijgangers kon een slachtveld op de weg worden voorkomen. Samen hebben zij de schapen gevangen en in een veilige ruimte geplaatst, waardoor er geen aanrijdingen gebeurden. De politie was zeer te spreken over hun hulp en bedankte hen hartelijk.

Hulpverleners namen het vervolgens over, waarbij de schapen tussen de auto’s van de politie en Rijkswaterstaat werden opgesloten. Voor de veiligheid werd een deel van de A50 bij Knooppunt Valburg afgesloten voor het verkeer. Automobilisten moesten een flinke omweg maken om bij de A12 te komen.

Het duurde uren voordat de snelweg weer werd vrijgegeven. De eigenaar van de schapen is tot op heden spoorloos en het is nog onduidelijk waar de dieren vandaan kwamen. De schapen zijn elders opgevangen.

Foto’s: Roland Heitink