Brand in bedrijfspand: brandweer schaalt op naar ‘zeer grote brand’

Brand in bedrijfspand: brandweer schaalt op naar ‘zeer grote brand’

Geplaatst op 17 juli 2024, om 08:02 uur

GROESBEEK – Vannacht om 00:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Industrieweg. Een beveiliger die zijn ronde reed, merkte rook op die uit het dak van een gebouw kwam en belde onmiddellijk 112.

De brandweer van Groesbeek was snel ter plaatse dankzij de nabijgelegen kazerne, op slechts 500 meter afstand van de locatie. Vanwege de grote hoeveelheid rook en de ligging van het pand op een industrieterrein, werd al snel opgeschaald naar een zeer grote brand.

Het betrof een bedrijfspand waarin op dat moment niemand aanwezig was. De brandweer van Heteren, Ubbergen, Beneden-Leeuwen en Nijmegen kwamen ter ondersteuning ter plaatse. De brandhaard bleek zich in de kantine te bevinden en het vuur was op natuurlijke wijze uitgegaan. Desondanks heeft de brandweer de situatie gecontroleerd en nabluswerkzaamheden uitgevoerd.

Salvage is ingeschakeld om de schade op te nemen, aangezien er aanzienlijke rook- en roetschade was ontstaan. Het pand zal verder worden geïnspecteerd om de volledige omvang van de schade te bepalen.

Foto: Waldie Rutten / Persbureau Heitink