Accu van elektrische fiets ontploft in woning en vliegt in brand, bewoners schrikken wakker

Accu van elektrische fiets ontploft in woning en vliegt in brand, bewoners schrikken wakker

Geplaatst op 17 juli 2024, om 08:15 uur

NIJMEGEN – De brandweer werd vannacht omstreeks 1.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de 35e straat van de Hillekensacker in Nijmegen. De accu van een elektrische fiets bleek ontploft.

De slapende bewoners werden opgeschrikt door meerdere ontploffingen, onderaan de trap bij de voordeur van de woning. Hier stond een elektrische fiets op te laden. In korte tijd stond de woning vol rook en stond de fiets in brand. De bewoners konden de trap niet af vanwege de brand en alarmeerden de brandweer.

Direct werd groot opgeschaald. Uit voorzorg werden drie ambulances en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De bewoners maakten kleden nat en gooiden deze over de brandende fiets, zodat zij zelfstandig de woning konden verlaten. De politie was snel ter plaatse en deed een bluspoging. De traumahelikopter hoefde niet op te stijgen. Ambulancepersoneel keek de bewoners na. Niemand raakte gewond.

De brandweer haalde de fiets naar buiten, koelde deze met bluswater en sloopte de accu. Daarna werden de accudelen in een emmer water ondergedompeld. De brandweer heeft de woning geventileerd, waarna deze weer vrijgegeven werd aan de bewoners. De schade in de woning lijkt vooralsnog mee te vallen.

Foto: Persbureau Heitink