Bus vol toeristen slaat op hol op weg naar Nederland, pas na 50 kilometer te stoppen

Bus vol toeristen slaat op hol op weg naar Nederland, pas na 50 kilometer te stoppen

Geplaatst op 14 juli 2024, om 09:59 uur

BUITENLAND – Ongeveer 25 Italiaanse toeristen die van Brussel naar Amsterdam reisden, zullen deze rit niet snel vergeten. Ze belandden in een situatie die deed denken aan de film “Speed”, toen de cruisecontrol van hun tourbus vast bleef zitten, zo melden Vlaamse media.

Ongeveer een half uur na vertrek merkte de buschauffeur dat zijn bus, die op dat moment 80 km/u reed, niet meer wilde afremmen. Wat hij ook probeerde, de bus bleef met 80 km/u doorrijden. Hoewel de remmen werkten, versnelde de bus telkens weer naar 80 km/u zodra hij de rem losliet.

In paniek nam de chauffeur contact op met de alarmcentrale. De federale wegpolitie kwam snel in actie en begeleidde de bus over de Antwerpse ring, terwijl andere ploegen de opritten naar de ring afsloten om het verkeer te minimaliseren.

Na ongeveer 50 kilometer, ter hoogte van Loenhout, slaagde een takelbedrijf erin de bus tot stilstand te brengen. Een takelwagen reed vlak voor de bus en remde hard, waardoor de bus een automatische noodstop maakte en tot stilstand kwam.

Niemand raakte gewond en alle passagiers kwamen met de schrik vrij. Ze werden met een andere bus naar het centrum van Loenhout gebracht, aldus de NOS. Daar werden ze enige tijd later door een andere touringcar opgepikt en alsnog naar Amsterdam vervoerd.

Foto: Takeldienst VDC