VIDEO: Overlast door zware regen op verschillende plekken in Limburg - 112 Nederland

VIDEO: Overlast door zware regen op verschillende plekken in Limburg

Geplaatst op 12 juli 2024, om 13:24 uur

LIMBURG – Op verschillende plekken in Zuid-Limburg zorgt zware regenval vrijdag voor flinke overlast. In Geulhem, Berg en Terblijt kwam zelfs een put omhoog, terwijl het terrein van tankstation Knuvelkes in Eijsden onder water staat.

Volgens Meteo Limburg viel er vrijdag voor 12:00 uur in de regio tussen Maastricht, Margraten en Eijsden op veel plaatsen meer dan 60 millimeter regen. In de loop van de ochtend trokken de buien verder naar het noorden, waardoor ook Midden-Limburg te maken kreeg met wateroverlast. In Roggel en Susteren moest de brandweer ingrijpen vanwege problemen door de regen.

In Maastricht, Eijsden, Cadier en Keer en Berg en Terblijt kon de riolering vrijdagochtend de grote hoeveelheid water niet aan, waardoor de straten onderliepen. In Geulhem kon de riolering het regenwater niet verwerken en kwam zelfs een put omhoog. De Geulweg bij de Geulhemermolen staat volledig blank.

Tankstations Onder Water
Tankstation Knuvelkes aan de A2 bij Eijsden richting Luik heeft veel last van de regen. Klanten moesten door enkele centimeters water waden om te kunnen tanken en af te rekenen. Ook het tankstation Kruisberg bij Meerssen aan dezelfde snelweg kampt met wateroverlast. In Elsloo kwam een spa onder water te staan en in Geulle meldden bewoners dat een huis aan de Moorveldsberg vol water is gelopen. Ook in Beek staan de straten blank.

Verkeer
Op de A2 zelf heeft het verkeer hinder van water op het wegdek. Ter hoogte van Meerssen is de A2 in noordelijke richting afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. Ook de afrit Bunde van de A79 is afgesloten vanwege het water, wat voor een file vanuit het zuiden zorgt.

In Maastricht veroorzaakt de regen op verschillende plekken overlast. In de wijken Amby en Heer staan de straten onder water. Ook in Einighausen moest de brandweer in actie komen.

Foto’s: Orange Media