Twee schoonmakers onwel tijdens werk met trein NS: één overleden

Twee schoonmakers onwel tijdens werk met trein NS: één overleden

Geplaatst op 11 juli 2024, om 18:02 uur

UTRECHT – Een schoonmaker van het bedrijf Vebego is overleden nadat hij onwel werd na een schoonmaakdienst op het opstelterrein bij Utrecht Centraal. Een collega, die eveneens onwel werd, ligt nog in het ziekenhuis. Dit bevestigt een woordvoerder van de NS aan het AD.

Het incident vond plaats dinsdagochtend, toen de twee schoonmakers aan het werk waren op het opstelterrein waar treinen worden schoongemaakt. Volgens de woordvoerder zijn de twee niet tijdens hun dienst of ín de trein onwel geworden, maar pas na hun schoonmaakdienst.

Vandaag werd bekendgemaakt dat één van de twee schoonmakers is overleden. De omstandigheden rondom hun onwelwording zijn nog onduidelijk, en de politie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht te achterhalen.

De NS en Vebego hebben hun medeleven betuigd aan de familie en collega’s van de slachtoffers. Het incident heeft een grote impact op het personeel, en er wordt extra ondersteuning geboden aan de betrokken werknemers.

Het onderzoek van de politie richt zich op mogelijke oorzaken van de onwelwording, waarbij zowel de werkplek als andere factoren worden onderzocht. De NS benadrukt het belang van veiligheid en zegt volledig mee te werken met het onderzoek om de oorzaak te achterhalen en toekomstige.