Tiener met ‘pistool’ gearresteerd op Oranjerotonde

Tiener met ‘pistool’ gearresteerd op Oranjerotonde

Geplaatst op 11 juli 2024, om 11:49 uur

APELDOORN – Op de bekende Oranjerotonde in Apeldoorn heeft de politie een opmerkelijke aanhouding verricht. Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn werd aangehouden omdat hij een voorwerp bij zich had dat leek op een pistool. De politie zal de jongen donderdag verhoren.

Na het verlies van het Nederlands elftal tegen Engeland verzamelden tientallen mensen zich op de Oranjerotonde om samen het verlies te verwerken. Een jongen op een scooter trok de aandacht van de politie, die zijn buddyseat controleerde. Daar troffen zij een ‘vuurwapen gelijkend voorwerp’ aan. Hoewel het wapen nep was, kon het volgens de politie uitstekend worden gebruikt om iemand te bedreigen.

De politie verklaarde dat de jongen vandaag zal worden gehoord, waarna het Openbaar Ministerie beslist over het verdere verloop van de zaak. Het is nog onduidelijk waarom de jongen het ‘pistool’ bij zich had.

De politie meldt dat het overwegend rustig was op de rotonde, hoewel er wat vuurwerk werd afgestoken. Ook werd vuurwerk bij iemand anders aangetroffen.

Foto’s: Persbureau Heitink