VIDEO: Supporters breken de tent af bij EK wedstrijden in Dortmund

VIDEO: Supporters breken de tent af bij EK wedstrijden in Dortmund

Geplaatst op 10 juli 2024, om 19:31 uur

NEDERLAND – Hoewel Nederlandse voetbalfans voor een feestelijke sfeer zorgen in Dortmund, zijn er ook ongeregeldheden ontstaan. Op sociale media circuleren beelden van een massale vechtpartij tussen Oranje-fans en een groep Britten, waarbij stoelen worden gegooid.

De beelden, gedeeld door het account Voetbal Ultras, tonen hoe één persoon door meerdere Oranje-fans wordt mishandeld, waarna hij door de Britten weer wordt opgenomen. De Britse groep wordt voortdurend bekogeld met stoelen door de Oranje-fans.

De aanleiding voor het geweld is niet duidelijk. Woensdagavond spelen Nederland en Engeland tegen elkaar in de halve finale van het EK.

“We ontvangen meldingen van meerdere incidenten in Dortmund. Er zijn vandaag veel hooligangroepen van verschillende Nederlandse clubs aanwezig,” meldt Voetbal Ultras bij de beelden.

Volgens het bijschrift gaat het om een café met Engelse supporters dat wordt aangevallen door Nederlanders. Op andere beelden is te zien dat minstens één Nederlander wordt gearresteerd door de Duitse politie.