Vanavond code oranje door zware onweersbuien en hagel

Vanavond code oranje door zware onweersbuien en hagel

Geplaatst op 9 juli 2024, om 09:51 uur

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor vanavond voor het hele land code oranje afgegeven vanwege de verwachte zware onweersbuien. Deze buien zullen van het zuidwesten naar het noordoosten trekken en gaan gepaard met zware windstoten, intense regen, zwaar onweer en grote hagel. “Dit kan veel schade aanrichten, zeker nu mensen in eigen land op vakantie zijn en de bomen vol in blad staan. We moeten echt uitkijken,” aldus meteoroloog Marion de Hond van Buienradar tegenover RTL Nieuws.

De dag begint zonnig en zomers. In de middag loopt de temperatuur snel op tot 30 graden in Limburg en 24 tot 28 graden in de rest van het land. Aan het einde van de middag trekken stevige onweersbuien over het land. ’s Avonds is er door de zware onweersbuien kans op schade en overlast door blikseminslag, wateroverlast, omgewaaide voorwerpen en bomen, en grote hagelstenen.

Lees verder onder de video:

Vorige maand was er ook in Friesland sprake van hevige weersomstandigheden. Door zware regenval stonden veel straten onder water, waardoor de brandweer moest uitrukken om de burgers te helpen.

Weersverwachting voor Woensdag:

Woensdag kan er lokaal een bui vallen, vooral in het binnenland. De kustgebieden blijven overwegend droog met geregeld zon. De middagtemperatuur stijgt tot 24 graden. In het oosten en zuidoosten kan het lokaal nog zomers warm worden.

Voor Oranjefans belooft woensdagavond een mooie EK-avond te worden. Tijdens de halve finale tussen Nederland en Engeland om 21:00 uur is het overal droog en er is nog enige tijd flink wat ruimte voor de zon.

Buienradar