Opnieuw geparkeerde auto door brand verwoest

Opnieuw geparkeerde auto door brand verwoest

Geplaatst op 7 juli 2024, om 09:23 uur

HAARLEM – In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.40 uur, heeft er een autobrand gewoed op de Amelandstraat in Haarlem.

Terwijl veel mensen nog de overwinning van Nederland tijdens het EK aan het vieren waren, ging in het Haarlemse Schalkwijk opnieuw een auto in vlammen op. Inmiddels is het aantal autobranden in Haarlem dit jaar al boven de twintig gestegen. Ondanks de inspanningen van de politie is de dader nog steeds niet gepakt.

Op 10 juni ging er op dezelfde parkeerplaats en zelfs op dezelfde parkeerplek ook al een auto in vlammen op. Bij aankomst van de brandweer stond de auto volledig in brand. Hoewel de brandweer het vuur zo snel mogelijk probeerde te blussen, konden zij niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Een buurtbewoner vertelde dat hij wakker werd van de enorme knallen tijdens de autobrand en direct de hulpdiensten inschakelde. De politie kwam ter plaatse met een hond en doorzocht het gebied, maar voor zover bekend werd er niets aangetroffen. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek.