Woning beschadigd door explosie, omgeving groot afgezet

Woning beschadigd door explosie, omgeving groot afgezet

Geplaatst op 6 juli 2024, om 08:43 uur

AMSTERDAM – In Zuid-oost in Amsterdam is vrijdagnacht bij een woning aan de ‘s-Gravendijkdreef een explosief ontploft.

Iets na twaalven ging het explosief af bij de voordeur van de woning, hierdoor ontstond er brand. Een toevallig voorbij rijdende buschauffeur bedacht zich geen moment en stopte zijn bus en pakte een brandblusser, hij heeft geprobeerde de brand te blussen en dit lukte voor een groot deel ook. De toegesnelde brandweer heeft het overige vuur uitgemaakt, een ambulance kwam ter plaatse voor controle van eventuele slachtoffers.

De politie heeft rondom de woning een plaats delict gemaakt en de forensische opsporing doet ter plaatse sporenonderzoek, ook de TEV is ter plaatse en die heeft het incident veiliggesteld. Vrijdagochtend werd er voor de woning ook een explosief aangetroffen, deze is toen niet afgegaan ook het raam is kort geleden ingegooid.

Foto’s: Mizzle Media / Mexx van der Lieuw