Hulpdiensten uitgerukt om omgeslagen boot met 5 kinderen

Hulpdiensten uitgerukt om omgeslagen boot met 5 kinderen

Geplaatst op 6 juli 2024, om 17:06 uur
HAARLEM – Zaterdagmiddag zijn kinderen van de scouting te water geraakt nadat hun boot omsloeg op het Noorder Buiten Spaarne nabij Haarlem, zo meldt de Veiligheidsregio Kennemerland. Brandweer en ambulance rukten uit om bijstand te verlenen bij het ongeval.

De zeilboot van de scouting kapseisde, waardoor vijf kinderen in het water belandden. Ze werden door de hulpdiensten uit het water gehaald, onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens weer overgedragen aan de scouting, aldus de veiligheidsregio.

Het is onduidelijk waarom de boot was uitgevaren, aangezien er een code geel van kracht was in de provincie Noord-Holland vanwege de harde wind.