Mannen redden hoogzwangere vrouw en kleuter uit water

Mannen redden hoogzwangere vrouw en kleuter uit water

Geplaatst op 5 juli 2024, om 07:58 uur

DEVENTER – Op donderdagavond heeft zich in Deventer een opmerkelijk voorval afgespeeld waarbij een vrouw gewond raakte. Haar zoontje was met zijn fiets in het water beland, waarna de hoogzwangere moeder hem probeerde te redden. Tijdens de reddingsactie kwam ze echter vast te zitten in een kapot stuk damwand. Gelukkig zagen de Poolse gastarbeider Tomek Baran en de Rwandese vluchteling Nzobakenga Rodriguez het incident gebeuren. Ze aarzelden geen moment en schoten meteen te hulp. Tomek wist het kind uit het water te halen, waarna Nzobakenga hem overnam en het jongetje warm hield met zijn vest. Een prachtig staaltje van samenwerking.

‘Voet vastgeklemd’
Het bleek echter lastiger om de vrouw te bevrijden uit haar benarde positie. De brandweer werd ingeschakeld en zelfs duikers moesten ter plaatse komen. Volgens Hart Nederland zat de voet van de moeder vastgeklemd, waardoor een stuk hout moest worden losgezaagd om haar uit het water te krijgen.

De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, terwijl haar zoontje door familie werd opgehaald. Het moeten angstaanjagende momenten zijn geweest voor de moeder. Haar kind had op zijn fiets een heuvel afgefietst en kon niet meer stoppen, waardoor hij recht het water in reed. De vrouw rende in paniek achter hem aan, maar stapte in een afgebroken stuk houten damwand waaruit ze zichzelf niet meer kon bevrijden.