Papegaai overleden bij woningbrand, gezin voor tweede keer getroffen

Papegaai overleden bij woningbrand, gezin voor tweede keer getroffen

Geplaatst op 3 juli 2024, om 11:09 uur

DELFZIJL – Woensdagochtend heeft een brand gewoed in een woning aan de Bosplaat in Delfzijl. De bewoners wisten gelukkig op tijd hun woning te verlaten. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur met een binnenaanval snel onder controle krijgen en blussen. Helaas is door de brand zeker één papegaai om het leven gekomen.

De oorzaak van de brand wordt vermoedelijk toegeschreven aan een technische oorzaak, mogelijk ontstaan door een batterij of oplader van elektrisch speelgoed. Team Brandonderzoek is opgeroepen om nader onderzoek te doen naar de exacte oorzaak van de brand. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om met de bewoners de schade af te handelen.

Opmerkelijk is dat dit gezin voor de tweede keer door brand wordt getroffen. Precies een jaar geleden brandde hun woning aan het Juisterrif in Delfzijl volledig uit, waarbij eveneens werd vermoed dat de oorzaak lag bij elektrisch speelgoed.

Foto’s: NoorderNieuws