Verdachte verkoper middel X heeft zelfmoord gepleegd, nog voor uitspraak in de zaak

Verdachte verkoper middel X heeft zelfmoord gepleegd, nog voor uitspraak in de zaak

Geplaatst op 2 juli 2024, om 19:07 uur

CASTRICUM – Een 77-jarige man uit Castricum, die verdacht wordt van strafbare hulp bij zelfdoding en witwassen, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Op 9 juli staat de uitspraak in de strafzaak gepland.

Het OM heeft de nabestaanden van personen die via de verdachte het Middel X kochten op de hoogte gebracht van diens overlijden.

Nu de verdachte niet meer leeft, kan hij niet meer vervolgd worden en komt er een einde aan de strafzaak. Het Openbaar Ministerie zal de rechtbank Zeeland-West-Brabant daarom vragen om het OM niet-ontvankelijk te verklaren.