Politie neemt hakbijl en aansteker-vuurwapen in beslag bij verdachte van rijden onder invloed

Politie neemt hakbijl en aansteker-vuurwapen in beslag bij verdachte van rijden onder invloed

Geplaatst op 1 juli 2024, om 08:10 uur

OUDENBOSCH – Politiemensen hadden zaterdagavond 29 juni 2024 hun handen vol aan een 30-jarige man uit Bergen op Zoom. Wat begon met een verkeersovertreding eindigde in een aanhouding voor rijden onder invloed van drugs en verboden wapenbezit.

De man had de aandacht van de politieagenten getrokken omdat hij tegen het verkeer in uit de West Vaardeke kwam rijden. De agenten gingen achter de verkeersovertreder aan en spraken hem in de Ringstraat aan. Tijdens dat gesprek zagen de agenten een hakbijl op het dashboard van de auto liggen. Ook rook het in de auto sterk naar flakka.

Veel uit te leggen
De bestuurder van de auto, een bekende van de politie, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en wekte door zijn spraak en gedrag de indruk dat hij onder invloed was. Hij werd vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Bergen op Zoom, weigerde echter mee te werken aan zijn aanhouding en verzette zich steeds heviger. Toen hij er half geboeid probeerde vandoor te gaan, hebben de agenten hun stroomstootwapen moeten gebruiken om de man onder controle te krijgen. In de auto bleek ook nog een aansteker te liggen die sterk op een vuurwapen leek. Tijdens het fouilleren bleek de man bovendien geld (enkele duizenden euro’s), drugs (o.a. flakka en hasj), meerdere bankpassen van verschillende mensen en meerdere telefoons bij zich te hebben. Al met al heeft de aangehouden verdachte heel wat uit te leggen. Hij zit nog vast.