Drachtige koe dood na voorbijrazen wielrenner

Drachtige koe dood na voorbijrazen wielrenner

Geplaatst op 30 juni 2024, om 09:39 uur

GRONINGEN – “Het is altijd pijnlijk om een dier te moeten laten inslapen,” reageert melkveebedrijf Nienhuizen op een van de geschokte reacties op Facebook. De familie Grimmius deelde afgelopen vrijdag dat een van hun koeien zo in paniek raakte door een wielrenner dat ze haar poot brak en moest worden ingeslapen.

Volgens het bericht liepen de koeien naar het weiland toen een wielrenner met hoge snelheid over het fietspad langsreed. Een van de koeien schrok zo erg dat ze wegvluchtte en tegen een wildrooster aan rende, waardoor ze haar poot brak. Omdat het dier veel pijn had, was inslapen de enige optie, vertelde de eigenaresse aan RTL. Helaas kon ook het kalf dat ze droeg niet worden gered.

‘Houd rekening met elkaar!’ Het bericht wordt massaal gedeeld op Facebook en veel mensen uiten hun verdriet over het incident. Het bedrijf roept wielrenners en hardlopers op om rekening te houden met dieren wanneer ze passeren. “Als deze wielrenner de koe rustig had gepasseerd, was er niets aan de hand geweest. Denk na en houd rekening met elkaar.”