Negen gewonden na grote brand in seniorencomplex, 140 bewoners geëvacueerd

Negen gewonden na grote brand in seniorencomplex, 140 bewoners geëvacueerd

Geplaatst op 26 juni 2024, om 08:35 uur

WADDINXVEEN – Gisterenavond en vannacht heeft een grote brand gewoed in een appartementencomplex voor senioren in Waddinxveen, waardoor vijftig woningen moesten worden ontruimd en negen mensen gewond raakten.

De brand ontstond laat in de avond in een flat aan het Jan van Bijnenpad, waarop hulpdiensten massaal uitrukten. Hoewel de brand rond middernacht onder controle was, moesten de appartementen vanwege de rook alsnog worden ontruimd. Sommige bewoners werden van balkons gered. Negen bewoners werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht wegens rookinhalatie, waarvan er inmiddels zeker twee zijn teruggekeerd naar huis.

Ruim 140 bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen zalencentrum, waar medewerkers van het Rode Kruis ondersteuning boden. Rond 04.00 uur konden alle bewoners weer naar huis, behalve vier personen voor wie alternatieve woonruimte wordt geregeld, aldus Veiligheidsregio Hollands Midden.