Foto & video update: Mega spandoek neergestort op voetbalveld: meerdere gewonden

Foto & video update: Mega spandoek neergestort op voetbalveld: meerdere gewonden

Geplaatst op 22 juni 2024, om 18:36 uur
GEESTEREN – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal uitgerukt voor een ongeval bij voetbalclub Stevo in Geesteren. Voorafgaand aan het oefenduel met FC Twente viel een zware stellage naar beneden. Het ongeluk gebeurde toen de spelers van beide ploegen het hoofdveld betraden. De supportersvereniging in Geesteren probeerde met behulp van een kraan een enorm spandoek omhoog te hijsen, dat was bevestigd aan een zware ijzeren stellage. Deze brak echter af, waardoor het geheel naar beneden viel.

Achter het doel, waar het incident plaatsvond, stonden op dat moment enkele honderden supporters. Het bouwwerk viel voor de boarding op de grond, waardoor de meeste mensen ongedeerd bleven, aldus Tubantia. Volgens ooggetuigen zijn er echter enkele mensen gewond geraakt.

Twee trauma helikopters zijn inmiddels op het voetbalveld geland.

Foto: Twitter