Drie kinderen (13,14 & 15) aangehouden in onderzoek straatroof

Drie kinderen (13,14 & 15) aangehouden in onderzoek straatroof

Geplaatst op 21 juni 2024, om 15:49 uur

AMSTERDAM – Donderdag zijn in een lopend onderzoek drie Amsterdammers van 13, 14 en 15 jaar aangehouden. De jongens worden verdacht van een straatroof op 10 mei 2024 op het Osdorpplein in Amsterdam-West. Het slachtoffer is daarbij mishandeld en van diverse goederen beroofd.

Op vrijdag 10 mei 2024 omstreeks 17.00 uur wordt het slachtoffer mishandeld en met geweld van diverse goederen beroofd. Het slachtoffer wordt met een smoes naar een parkeergarage aan het Osdorpplein gelokt. Daar sluiten vier jongens hem in. Voordat het slachtoffer het weet, ontvangt hij rake klappen en trappen. De verdachten nemen diverse goederen weg en gaan er op de fiets en rennend vandoor. Het slachtoffer blijft gewond en geschrokken achter. De politie wordt gewaarschuwd en zoekt in de omgeving nog naar de verdachten. Helaas worden ze niet meer aangetroffen.

Aanhouding
De aangehouden verdachten kwamen in beeld na een intensief rechercheonderzoek. Dankzij de inzet en expertise van de politie-experts, konden drie van de vier verdachten uiteindelijk worden opgespoord en aangehouden. De politie sluit de aanhouding van de vierde verdachte niet uit.