Woning opnieuw doelwit van aanslag

Woning opnieuw doelwit van aanslag

Geplaatst op 20 juni 2024, om 07:54 uur

AMSTERDAM – Bij een woning in de Rosa Luxemburgstraat in Amsterdam heeft er donderdagochtend in alle vroegte een explosie plaatsgevonden.

De explosie gebeurde rond twee uur, in eerste instantie werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand, maar dit bleek uiteindelijk een explosie te zijn bij de voordeur. De straat werd afgezet en politie stelde een groot onderzoek in.
De TEV (Team Explosieven Verkenning) van de politie kwam ter plaatse en heeft het incident bekeken. Door de explosie heeft de voordeur van de woning het begeven en is de schade groot.

Ten tijde van de explosie waren meerdere mensen aanwezig in de woning, waaronder kinderen. Het is niet de eerste keer dat deze woning doelwit is van een explosie, afgelopen jaar was er bij dezelfde woning ook een explosie (aug 2023). De politie doet ter plaatse onderzoek naar het de explosie.

Foto’s: Mizzle Media / Mexx van der Lieuw