VIDEO: Beveiligingscamera filmt neergestort sportvliegtuig

VIDEO: Beveiligingscamera filmt neergestort sportvliegtuig

Geplaatst op 19 juni 2024, om 14:59 uur

EDERVEEN – In het buitengebied van Ederveen is een klein sportvliegtuigje neergestort. Het vliegtuig was opgestegen vanaf het vliegveld in Teuge en kwam boven Veenendaal in de problemen.

Het ongeval vond plaats rond 14.20 uur bij een boerderij aan de Buurtweg, waar het vliegtuig op ingepakte hooibalen neerstortte. Volgens de politie zaten er twee inzittenden in het vliegtuig, waarvan één zwaargewond raakte.

Veel hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben de inzittenden bevrijd. Een traumahelikopter met artsen is geland om assistentie te verlenen.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden meldde tegenover De Gelderlander dat de situatie momenteel ‘stabiel’ is. “De hulpdiensten blijven aanwezig voor het geval het vliegtuig nog gaat branden,” zei hij. “We wachten nu op de Luchtvaartpolitie die de zaak gaat onderzoeken.” Over de identiteit van de inzittenden worden nog geen uitspraken gedaan, aangezien eerst de familie geïnformeerd moet worden.

Foto’s: Persbureau Heitink