Kind (3) raakt ernstig gewond bij aanrijding met taxibusje bij drukke speelplaats

Kind (3) raakt ernstig gewond bij aanrijding met taxibusje bij drukke speelplaats

Geplaatst op 19 juni 2024, om 16:36 uur

BREDA – Een 3-jarig meisje is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibus op de Veestraat, nabij speeltuin Belcrum.

Rond 15.00 uur vond het incident plaats bij de grote en drukbezochte speelplaats. Het kind werd in de ambulance behandeld voor haar verwondingen, waarbij ook een trauma-arts aanwezig was. Een traumahelikopter uit Rotterdam kwam met grote spoed ter plaatse en landde iets verderop. Het meisje is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is momenteel onbekend.

De locatie van het ongeluk was volledig afgezet en de politie is bezig met het horen van meerdere getuigen. De speeltuin Belcrum was ten tijde van het incident druk bezocht. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

Er zou mogelijk een ijscowagen in de wijk hebben gereden vlak voor of tijdens de aanrijding. De politie wil graag de bestuurder van deze wagen spreken, omdat hij of zij een belangrijke getuige kan zijn. Tips over de ijscowagen kunnen worden doorgegeven via 0900-8844.

Foto’s: Perry Roovers