Woningen stromen vol water na hevige wolkbreuk

Woningen stromen vol water na hevige wolkbreuk

Geplaatst op 18 juni 2024, om 19:29 uur

VELDHOVEN – Dinsdagmiddag heeft hevige regenval voor aanzienlijke overlast gezorgd in Veldhoven. Bewoners van een huis aan het Donkerepad stonden tot hun enkels in het water.

De regenval leidde tot het snel overstromen van een wateropvang langs de Kempenbaan, waardoor het water een nabijgelegen huis bereikte. Het water verspreidde zich door de garage, woonkamer en slaapkamer, waar inmiddels enkele centimeters water staat.

De brandweer is aanwezig om het water weg te pompen naar de nabijgelegen beek, de Gender. Wegwerkers die bezig waren met het betegelen van de straat, moesten hun werkzaamheden stilleggen vanwege de aanhoudende regen.

Foto’s: Rico Vogels