Man doodgestoken door verward persoon

Man doodgestoken door verward persoon

Geplaatst op 17 juni 2024, om 22:27 uur

AMSTERDAM – Maandagavond is een man overleden na een steekpartij op de Tweede Goudsbloemdwarsstraat in de Jordaan, na een ruzie in een snackbar. De politie heeft een verdachte aangehouden in de nabijgelegen Goudsbloemstraat. Volgens Het Parool vertoonde de verdachte eerder op de dag al verward gedrag.

De politie kreeg rond 19.15 uur melding van een steekpartij op de Lindengracht. Hulpdiensten rukten massaal uit, en een half uur later werd gemeld dat het slachtoffer op de plaats delict gereanimeerd werd en zwaargewond was. Rond 22.00 uur meldde de politie dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was bezweken.

Op aanwijzing van getuigen werd een 32-jarige verdachte aangehouden in de Goudsbloemstraat. Omstanders vertelden dat de verdachte snel zijn kleren had verwisseld in een poging niet herkend te worden. Tijdens de steekpartij waren er veel mensen op straat in de drukke zijstraat van de Lindengracht. Buurtbewoners meldden dat de verdachte al de hele dag verward gedrag vertoonde en uit was op een confrontatie. Eén omwonende had de wijkagent gebeld, maar de politie kon dit nog niet bevestigen.

Een buurtbewoner vertelde dat de verdachte pas twee maanden in de Goudsbloemstraat woonde. “Daarvoor woonde hier ook iemand die verward overkwam. Die is uiteindelijk weer weggegaan.”

Getuigen vertelden dat het slachtoffer ernstig gewond was. “Het bloed liep eruit,” zei een man tegenover Het Parool. Een andere getuige zag de verdachte langs café De Kat in de Wijngaert lopen met grote wonden in zijn nek en buik.

Volgens de barman van het café ontstond de ruzie in snackbar Aggie in de Tweede Goudsbloemdwarsstraat. “Ik heb ze op straat nog uit elkaar gehaald, maar opeens zag ik een mes en iemand werd neergestoken. Je zag dat het foute boel was.”

De barman en andere getuigen probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, waarna toegesnelde hulpdiensten het overnamen. Ondanks de inspanningen van meerdere ambulances en een traumateam overleed het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen.

Foto’s: Michel van Bergen