VIDEO: Grote brand verwoest schuur bij zorgboerderij

VIDEO: Grote brand verwoest schuur bij zorgboerderij

Geplaatst op 17 juni 2024, om 17:34 uur

SCHERMERHORN – Maandagmiddag is een schuur bij een zorgboerderij aan de Oosternotweg in Schermerhorn verwoest door een brand. Vooralsnog lijkt niemand gewond te zijn geraakt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord waren er geen personen aanwezig in de schuur, die ongeveer dertig bij dertig meter groot is.

Op het dak van de schuur lagen zonnepanelen. De Veiligheidsregio waarschuwt dat er mogelijk roet en scherpe delen van de zonnecellen in de omgeving zijn beland.

Naast de flinke vlammen zorgt de brand voor aanzienlijke rookontwikkeling, die richting Schermerhorn waait. De Veiligheidsregio roept mensen die last hebben van de rook op om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Foto’s: Michel van Bergen