OM eist 3 jaar celstraf tegen Ali B in zedenzaak

OM eist 3 jaar celstraf tegen Ali B in zedenzaak

Geplaatst op 14 juni 2024, om 11:35 uur

HAARLEM – De officier van justitie heeft bewezen geacht dat Ali B één vrouw heeft verkracht, één vrouw heeft aangerand, en een andere vrouw zowel heeft aangerand als verkracht. Het Openbaar Ministerie (OM) eist hiervoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar.

De officier beschrijft Ali B als een “dominant en manipulatief persoon die graag de touwtjes in handen heeft en geen nee accepteert”. Dit gedrag heeft angst ingeboezemd bij de slachtoffers. Ondanks zijn status als geliefde BN’er, toonden de vrouwen volgens het OM grote moed door naar de politie te stappen.

Volgens de officier betekent het feit dat niemand Ali B eerder op zijn gedrag heeft aangesproken niet dat zijn daden acceptabel waren. Uit afgeluisterde gesprekken blijkt dat Ali B geen wroeging toont. “Hij wilde alleen zijn eigen hachje redden en anderen zwart maken,” aldus de officier. Tijdens verhoren noemde hij de beschuldigingen leugens.

Ali B beweert dat hij slachtoffer is van veranderende maatschappelijke normen en een preutsere moraal, maar de officier stelt dat het OM die verdediging niet accepteert.