Grote uitslaande brand in woonboerderij

Grote uitslaande brand in woonboerderij

Geplaatst op 9 juni 2024, om 15:35 uur

HEUSDEN – Zondagmiddag rond kwart voor drie is brand uitgebroken in een woonboerderij aan de Grotestraat. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en is met meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Er komt veel rook vrij, en de rookpluim is in de wijde omtrek te zien.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Volgens een omstander was er net voordat de brand uitbrak een stroomstoring. Netbeheerder Enexis was daarom met monteurs in de straat aanwezig.

Een gedeelte van het dak van de woonboerderij is bedekt met riet, wat de situatie bemoeilijkt. De brandweer blust ook het dak van een naastgelegen huis om te voorkomen dat het vuur overslaat. Het lijkt erop dat de woonboerderij als verloren beschouwd moet worden.

Foto’s: Erik Haverhals/ FPMB