Ali B naast verkrachting ook aangeklaagd voor aanranding

Ali B naast verkrachting ook aangeklaagd voor aanranding

Geplaatst op 4 juni 2024, om 13:16 uur

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht in de zedenzaak tegen rapper Ali B uitgebreid. De officieren van justitie hebben, na bestudering van het dossier, besloten om de rapper niet alleen voor verkrachting maar ook voor aanranding van een vrouw in Heiloo aan te klagen, aldus een woordvoerster van het OM Noord-Holland.

De strafzaak tegen Ali B vindt volgende week plaats op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni bij de rechtbank in Haarlem. In maart vorig jaar kondigde het OM al aan de 42-jarige tv-persoonlijkheid uit Almere te zullen vervolgen voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. De verdenking omvatte tot eind vorig jaar drie verschillende feiten, waaronder een aanranding van een voormalige kandidaat van The Voice of Holland in mei 2018 in Amsterdam. De andere twee feiten waarvoor Ali B zou worden vervolgd, betreffen een verkrachting in augustus 2018 in Heiloo en een verkrachting in april 2014 in Marokko.

Volgende week draait de zaak om twee aangiftes en een melding. De aangiftes zijn gedaan door de vrouw die in Heiloo slachtoffer werd en de voormalige kandidaat van The Voice of Holland. De melding zou afkomstig zijn van Ellen ten Damme, hoewel de woordvoerster van het OM dit uit privacy-overwegingen niet kan bevestigen. Ten Damme nam in 2014 deel aan het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan. De rapper nam haar destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.