Ontsnapte Bonobo weer thuis in Ouwehands Dierenpark

Ontsnapte Bonobo weer thuis in Ouwehands Dierenpark

Geplaatst op 1 juni 2024, om 14:58 uur

RHENEN – Een jonge bonobo is zaterdagmiddag ontsnapt uit zijn verblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De aap bevond zich buiten het park in het bos en werd beschouwd als ‘mogelijk gevaarlijk’ voor mensen. Het advies was om op afstand te blijven.

Enkele tijd later werd de bonobo weer gevangen en teruggebracht naar zijn verblijf. Na zijn ontsnapping wist een team van verzorgers en een dierenarts de aap snel te lokaliseren, maar het vangen nam meer tijd in beslag. Met behulp van verdovingspistolen en veel geduld slaagden ze er uiteindelijk in. In de tussentijd was er spanning, aangezien bonobo’s niet geheel ongevaarlijk zijn.

De bonobo bevond zich al die tijd in openbaar gebied, waar ook wandelaars konden lopen. Het park bleef open voor bezoekers, hoewel een klein deel, het Berenbos, tijdelijk werd afgezet vanwege mogelijk dreigend gevaar. Het dierenpark meldde in een persbericht dat de focus direct lag op de veiligheid van parkgasten en personeel en het veilig terugbrengen van het dier naar zijn verblijf.

De bonobo ontsnapte ergens tussen 12.30 en 13.00 uur. “Hij is vrijwel direct het bosgebied naast Ouwehand ingegaan,” aldus de woordvoerder. Hoe de aap precies kon ontsnappen is nog onbekend. “We weten dat hij via het buitenverblijf naar buiten is geklommen. Er hangen camera’s, en die beelden gaan we bestuderen.”

Volgens Ouwehands Dierenpark is dit de eerste keer dat een dier uit het park ontsnapt is.

Foto´s: Persbureau Heitink