Dronken fietser belandt in water, hulpdiensten groots uitgerukt

Dronken fietser belandt in water, hulpdiensten groots uitgerukt

Geplaatst op 1 juni 2024, om 08:25 uur

BENEDEN-LEEUWEN – Zaterdag om 00.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een persoon te water aan de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen.

Daar bleek een jongeman met zijn fiets in de sloot te zijn gereden ter hoogte van de Lisdoddestraat. Hij kon zelfstandig uit de sloot komen en werd opgevangen door omwonenden. Het was op dat moment niet bekend, of er meerdere personen bij betrokken waren. De brandweer heeft de sloot vervolgens doorzocht en niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer is gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.

De persoon bleek onder invloed te zijn van alcohol. Het fietspad was op dat stuk nauwelijks te zien vanaf de straatzijde, vanwege werkzaamheden. De rijbaan en fietspad waren gescheiden met een afbaking van hoge betonnen randen.

Foto’s: Persbureau Heitink