Twee arrestaties met verzet na vernieling ruiten en deurbelcamera

Twee arrestaties met verzet na vernieling ruiten en deurbelcamera

Geplaatst op 31 mei 2024, om 09:59 uur

ETTEN-LEUR – De politie verdenkt een 33-jarige man uit Etten-Leur van de vernieling van twee ruiten en een deurbelcamera aan de Wildbaan. Bij zijn aanhouding sloeg hij vannacht een agent in het gezicht. Ook een 29-jarige vrouw werd opgepakt omdat zij zich met de aanhouding bemoeide en die probeerde te voorkomen.

De politie kreeg vrijdag omstreeks 00.50 uur een melding dat aan de Wildbaan bij twee appartementen een ruit was vernield. Ook was op een van die adressen de deurbelcamera kapotgetrokken. De eigenaar daarvan had op het beeld nog net gezien dat een buurtbewoner dat deed.

Agenten gingen daarop naar de woning van de verdachte. Hij nam direct een agressieve houding aan en begon tegen de dienders te schreeuwen. Hij weigerde mee te gaan. Hierbij sloeg hij een van de agenten tegen het hoofd. Een eveneens luid schreeuwende vrouw in die woning probeerde de aanhouding te beletten door de agenten weg te duwen en door voor de verdachte te staan. Hierop werd zij als verdachte van wederspannigheid aangemerkt. Uiteindelijk lukte het de beide verdachten met veel verzet aan te houden. Zij werden ingesloten in het cellencomplex.