Drie verdachten aangehouden na mishandelen en beroven jongen (13)

Drie verdachten aangehouden na mishandelen en beroven jongen (13)

Geplaatst op 31 mei 2024, om 18:09 uur

AMSTERDAM – Donderdagmiddag 30 mei 2024 wordt een 13-jarige jongen op de Rie Mastenbroekstraat in Amsterdam onder bedreiging van een mes beroofd van zijn telefoon en pinpas. Na snel recherchewerk worden korte tijd later drie verdachten, een 13-jarige jongen uit Amstelveen en een 15- en 16-jarige uit Amsterdam, op heterdaad aangehouden.

Rond 16.00 uur wordt het slachtoffer op straat aangesproken door een groep van drie jongens. Een van de verdachten slaat de jongen hard in zijn gezicht. Vervolgens dwingen zij hem om mee te gaan naar een hoger gelegen bankje in het skatepark. Daar bedreigt één van de verdachten het slachtoffer met een mes. Een andere verdachte laat een vuurwapen in een tasje zien. De groep gaat er uiteindelijk vandoor met de telefoon en de pinpas van het slachtoffer.

Bij de aanhouding worden alle goederen bij de verdachten aangetroffen.