Abseilend arrestatieteam valt woning verwarde man binnen

Abseilend arrestatieteam valt woning verwarde man binnen

Geplaatst op 31 mei 2024, om 12:57 uur

ZWOLLE – Donderdagavond heeft een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingegrepen op de Telemannstraat in Zwolle. Het arrestatieteam overmeesterde daar een verwarde man in zijn flatwoning. Na zijn aanhouding is de man met spoed per ambulance naar een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek gebracht.

Rond 18.00 uur verschenen enkele leden van de DSI op het dak van de flat. Terwijl zij zich voorbereidden om te abseilen, verscheen de verwarde bewoner van een appartement op de vierde etage met ontbloot bovenlijf op zijn balkon. Met een sigaret tussen zijn lippen pakte hij een gitaar en begon te spelen. Enkele seconden nadat de man weer naar binnen was gegaan, daalden twee agenten van de DSI af naar zijn balkon. Tegelijkertijd viel het arrestatieteam via de voordeur de woning binnen. De man werd kort daarna geboeid op een brancard gelegd en in een gereedstaande ambulance geschoven. Met zwaailicht en sirene is de ambulance naar een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek vertrokken.

De politieactie trok veel bekijks in de buurt. Volgens omwonenden is er op dit adres vaker verward gedrag vertoont door de aangehouden man, en is hij soms een gevaar voor zichzelf. Eerder die middag was hij ook al op straat gezien, gekleed in dikke winterkleding.

Foto’s: Persbureau Heitink