Serie-overvaller supermarkten aangehouden

Serie-overvaller supermarkten aangehouden

Geplaatst op 29 mei 2024, om 09:04 uur

AMSTERDAM – Op dinsdagochtend is er een man aangehouden als verdachte van drie overvallen op supermarkten in Amsterdam-West in de afgelopen twee weken.

De overvallen vonden plaats op 25 mei in een supermarkt aan de Jan van Galenstraat en in een supermarkt aan de Jan Evertsenstraat. Ook op 15 mei was er een overval op hetzelfde filiaal aan de Jan Evertsenstraat. De verdachte liep naar de servicebalie, toonde een vuurwapen en eiste geld van het personeel. Van de drie keer vertrok de man twee keer met buit.

De politie arresteerde de 18-jarige Amsterdammer vandaag in zijn woning. Tijdens de daaropvolgende zoeking vond de politie een wapen. Justitie zal een besluit nemen over het vervolg van het strafproces.